SICGRAS

Združenje sodnih cenilcev in izvedencev za gradbeno stroko

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
Previous Next


Dopis MP - ZSICT – pojasnilo glede statusa uradne osebe

Spletni seminar Nepremičnine za gradnjo

https://www.si-revizija.si/seminarji/136

Vabilo na 9. strokovno srečanje sodnih izvedencev in sodnih cenilcev Slovenije

Spoštovani,

Center za izobraževanje v pravosodju Ministrstva za pravosodje organizira 9. strokovno srečanje sodnih izvedencev in sodnih cenilcev Slovenije, ki bo potekalo 24. novembra 2021 preko spleta.

Kotizacija znaša 99,23 EUR in vključuje organizacijske stroške, predavanja in študijsko gradivo v e-obliki. Račun, ki bo izdan po prejemu vaše prijavnice, boste prejeli po pošti. Če se boste na srečanje prijavili, a se ga ne boste udeležili, vas vljudno prosimo, da to pisno sporočite pred samim srečanjem oziroma v roku 8 dni po srečanju, sicer boste morali poravnati stroške na podlagi prejetega računa.

Če se želite udeležiti srečanja, vas vljudno prosimo, da se do 2. novembra 2021 prijavite preko spletne prijavnice, ki je na voljo na spletni strani Centra za izobraževanje v pravosodju na povezavi:

https://cip.gov.si/aktivnosti/detajli/?ID=1113382e-175a-ea11-9c4f-005056818ee6&Tag=470

V prilogi vam pošiljamo vabilo in program strokovnega srečanja, za vse dodatne informacije pa smo dosegljivi na elektronskem naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želiš videti, omogoči Javascript. .

 

Vljudno vabljeni,

 

Vesna BRECL

sekretarka

vodja Sektorja za začetna usposabljanja v pravosodju

 

REPUBLIKA SLOVENIJA

MINISTRSTVO ZA PRAVOSODJE

CENTER ZA IZOBRAŽEVANJE V PRAVOSODJU

SEKTOR ZA ZAČETNA USPOSABLJANJA V PRAVOSODJU

Župančičeva 3, 1000 Ljubljana

T: 01 369 57 81

F: 01 369 57 65

e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želiš videti, omogoči Javascript.

www.mp.gov.siPrilogi: VABILO in PROGRAM

Vabilo na strokovno usposabljanje

https://www.sicos.si

7. dnevi gradbenega prava

 

Prijava: https://dgp.uradni-list.si/dgp

Vabilo na izobraževanje v organizaciji Združenja SICGRAS

Prosimo vas, da svojo prijavo na izobraževanje pošljete do 17.09.2021 po elektronski pošti na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želiš videti, omogoči Javascript. in izvršite plačilo kotizacije.Sodni izvedenci, sodni cenilci in sodni tolmači – vstop v sodno stavbo

Spremembe in dopolnitve hišnega reda na sodiščih

Na podlagi 29. člena Sodnega reda (Uradni list RS, št. 87/2016), predsednik Vrhovnega sodišča Republike Slovenije, predsednik Višjega sodišča v Ljubljani in predsednik Okrožnega sodišča v Ljubljani sprejmejo


SPREMEMBE IN DOPOLNITVE HIŠNEGA REDA

1. člen


Določba 11. člena Hišnega reda, ki je začel veljati dne 13.12.2005, se spremeni in dopolni tako, da se drugi odstavek spremeni tako, da se glasi:

"Skozi službeni vhod vstopajo in izstopajo tudi državni tožilci, državni odvetniki, odvetniki, sodni izvedenci, sodni cenilci in sodni tolmači, ki se identificirajo s službeno izkaznico varnostni službi. Sodniki porotniki vstopajo in izstopajo skozi službeni vhod, na podlagi preverjanja identifikacijskega dokumenta in preveritev podatka, ali je oseba vpisana v seznam sodnikov porotnikov. Študentje vstopajo in izstopajo skozi službeni vhod samo skupaj z zaposlenimi, ki potrdijo, da so na sodišču na študentskem delu. Vsi navedeni vstopajo skozi detektorska vrata in so varnostno pregledani v izjemnih varnostnih okoliščinah, ko je za to izdana odredba predsednika Okrožnega sodišča v Ljubljani. Varnostna služba ima pravico, da opravi varnostni pregled oseb oziroma prtljage, če oceni, da je na podlagi varnostnih okoliščin ali obnašanja posameznika to potrebno. O teh pregledih se naredi zabeležka."

V četrtem odstavku se črta besedilo "tolmači, izvedenci in cenilci".

2. člen

Te spremembe in dopolnitve začnejo veljati naslednji dan po podpisu vseh predsednikov in se objavijo na oglasnih deskah sodišč ter intranetu.

Su 537/2020

Ljubljana, 22.7.2021


Predsednik Vrhovnega sodišča Republike Slovenije

mag. Damijan Florjančič

Predsednik Višjega sodišča v Ljubljani

Anton Panjan

Predsednik Okrožnega sodišča v Ljubljani

Marjan Pogačnik

EBA smernice o odobravanju kreditev in spremljanju kreditov

EBA smernice o odobravanju kreditev in spremljanju kreditov. Klikni za prenos.

Vabilo na občni zbor

Stran 3 od 9

Nahajate se tu: Domov
Cookie Consent